Home

Het Vredeskerkje in Bergen aan Zee viert dit jaar haar 100-jarige bestaan – dat zal u niet zijn ontgaan. Ook de Beheercommissie Engelse Veld, bestaande uit vertegenwoordigers van natuurbeheerder PWN en bewoners, wil hieraan graag iets toevoegen. Immers, het Vredeskerkje wordt als enige in ons land omringd door een bijzonder duingebied, het Engelse Veld. Hier komen bijzondere natuur- en cultuurhistorische waarden samen.

Voor deze excursie werkt de Beheercommissie Engelse Veld nauw samen met de Dorpsraad Bergen aan Zee, de Stichting Vrienden van het Vredeskerkje en de Historische Vereniging Bergen (HVB).

Graag nodigen wij u uit voor deze cultuurhistorische bijeenkomst op zaterdag 13 oktober. U wordt ontvangen in het Vredeskerkje en na een korte diapresentatie volgt een wandeling door en om het Engelse Veld. Daarbij zal de cultuurhistorie van dit gebied en omgeving centraal staan; de natuur zal echter niet vergeten worden. We eindigen weer bij het Vredeskerkje.

U kunt zich opgeven (verplicht) voor een van onderstaande excursies

Excursie 1: ontvangst groep 1 vanaf 13.00 uur, start diapresentatie 13.30 uur, start excursie 14.00 uur, duur circa 1 uur. 

Excursie 2: ontvangst groep 2 vanaf 14.00 uur, start diapresentatie 14.30 uur, start excursie 15.00 uur, duur circa 1 uur.

Aanmelding onder vermelding van excursie 1 of 2, uw naam en aantal deelnemers

Voor U als lid van de Dorpsraad en/of donateur van de Stichting Vrienden van het Vredeskerkje: aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiterste inschrijving is 23 september.

Per excursie kunnen maximaal 90 personen deelnemen. Daarom wordt u geplaatst in volgorde van aanmelding; wanneer u niet geplaatst kunt worden, ontvangt u kort na 23 september daarvan een e-mailbericht.

Dorpsraad Bergen aan Zee

De vereniging Dorpsraad Bergen aan Zee is opgericht op 27 juni 2001 door Cees Biemond, Ernst de Groot en Aycke Smook, in samenwerking met de bestuursleden Dirk Majewski, Ellen Markusse - Vollenbrock, Stella Schrijver - van Velthoven, Trees Smulders - Meyer en Ton van Voskuilen. Het doel van de Dorpsraad is de belangenbehartiging van de bewoners van Bergen aan Zee. Om dit doel te bereiken, probeert de Dorpsraad de wensen en de verlangens van de bewoners te inventariseren. Dit doen wij door middel van de Algemene Leden Vergaderingen en de website. Wij streven naar een gemeenschappelijk standpunt waarbij het algemeen belang van Bergen aan Zee en de bewoners voorop staat.