Zoals u allen weet heeft het corona virus grote gevolgen voor de samenleving. Zo ook voor de inwoners van ons mooie dorp. Wij wensen een ieder in ons dorp veel gezondheid toe, met name de ouderen. Neemt u allen alstublieft de adviezen van het RIVM ter harte om de ellende van dit virus zoveel mogelijk in te dammen. Tevens willen wij de ondernemers in ons dorp veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijden.

Mocht u hulp nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met (1 der) bestuursleden. Wellicht kan die u helpen of uw hulpvraag delegeren.
De sitebeheerder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) kan een hulpvraag op de website posten.
Tevens is er nog het fenomeen nextdoor. Daar zijn ook behoorlijk wat mensen in Bergen aan Zee bij aangesloten en kan u eventueel hulp/ondersteuning bieden.

Ook in Bergen aan Zee zijn afgelastingen aan de orde:
21 maart zou de opschoondag plaats vinden. Deze is vanzelfsprekend afgelast.
Opening badseizoen (5 april) is afgelast. Het aansluitende Walking Dinner, georganiseerd door horeca ondernemers in Bergen aan Zee, wordt uitgesteld.
De Algemene Leden Vergadering van 17 April staat ter discussie. Uitstel is waarschijnlijk.

De activiteiten, naar aanleiding van 75 jaar bevrijding, worden vooralsnog afgelast in afwachting van de ontwikkelingen rond het virus.

Naar aanleiding van de agendering van de nieuwe huisvestingsverordening voor de Raadsvergadering d.d. 12 december 2019 heeft het bestuur van De Dorpsraad gemeend de Raadsleden een brief te sturen. De inhoud van dit schrijven treft u hier aan.

Brief van de Dorpsraad:  klik hier
Agenda raadsvergadering 12-12-2019: klik hier
Brief van Frank Bilsen (genoemd in brief dorpsraad): klik hier

Update (04-01-2020): Er is contact geweest tussen het bestuur van de dorpsraad en de gemeente. De gemeente heeft besloten de behandeling uit te stellen naar januari.

Op donderdag 26 september 2019 heeft de Dorpsraad gelegenheid geboden om de inwoners te laten informeren over de energietransitie. De presentatie die getoond is is bijgevoegd. Een ieder die belangstelling heeft voor dit onderwerp en mee wenst te denken over de energietransitie, kan zich melden bij Fred Mathot via het volgende email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fred Mathot zal dit onder eigen verantwoordelijkheid verder oppakken.

Presentatie: klik hier

Direct na het traditionele kunst10daagse ontbijt werd het informatiebord bij de ingang van het Parnassia park onthuld. In de periode daarvoor is hard gewerkt aan het bord zelf en de installatie.

InformatiebordParnassiaparkVoorbereidingen

InformatiebordParnassiaparkOpening

InformatiebordParnassiaparkOpening1

InformatiebordParnassiaparkOpening2

InformatiebordParnassiaparkOpening3

ZeetheaterLogo

Het programma van het zeetheater voor 2019 is rond. Frank Bilsen van The Music Lab heeft dit jaar weer een aantal mooie sessies gepland.

Datum Sessie Tijdstip
21 juli 2019  Roffa Tango Trio, de passie van de tango 16:30 - 18:30
 4 augustus 2019  Klassiek aan Zee in samenwerking met The Holland International Music Sessions 16:30 - 18:30
18 augustus 2019 Funky Things, soul en funk 16:30 - 18:30

Dit alles vindt plaats op de C.F. Zeiler Boulevard (het Zeetheater).

Zeetheater