Home

Naar aanleiding van de agendering van de nieuwe huisvestingsverordening voor de Raadsvergadering d.d. 12 december 2019 heeft het bestuur van De Dorpsraad gemeend de Raadsleden een brief te sturen. De inhoud van dit schrijven treft u hier aan.

Brief van de Dorpsraad:  klik hier
Agenda raadsvergadering 12-12-2019: klik hier
Brief van Frank Bilsen (genoemd in brief dorpsraad): klik hier

Update (04-01-2020): Er is contact geweest tussen het bestuur van de dorpsraad en de gemeente. De gemeente heeft besloten de behandeling uit te stellen naar januari. 

Direct na het traditionele kunst10daagse ontbijt werd het informatiebord bij de ingang van het Parnassia park onthuld. In de periode daarvoor is hard gewerkt aan het bord zelf en de installatie. 

InformatiebordParnassiaparkVoorbereidingen

 

InformatiebordParnassiaparkOpening

 

InformatiebordParnassiaparkOpening1

 

InformatiebordParnassiaparkOpening2

 

InformatiebordParnassiaparkOpening3

ZeetheaterLogo

Het programma van het zeetheater voor 2019 is rond. Frank Bilsen van The Music Lab heeft dit jaar weer een aantal mooie sessies gepland.

 Datum Sessie Tijdstip
21 juli 2019  Roffa Tango Trio, de passie van de tango 16:30 - 18:30
 4 augustus 2019  Klassiek aan Zee in samenwerking met The Holland International Music Sessions 16:30 - 18:30 
18 augustus 2019 Funky Things, soul en funk 16:30 - 18:30 

Dit alles vindt plaats op de C.F. Zeiler Boulevard (het Zeetheater).

Zeetheater

Op donderdag 26 september 2019 heeft de Dorpsraad gelegenheid geboden om de inwoners te laten informeren over de energietransitie. De presentatie die getoond is is bijgevoegd. Een ieder die belangstelling heeft voor dit onderwerp en mee wenst te denken over de energietransitie, kan zich melden bij Fred Mathot via het volgende email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fred Mathot zal dit onder eigen verantwoordelijkheid verder oppakken.

Presentatie: klik hier

Het bestuur heeft diverse mondelinge en schriftelijke reacties binnen gekregen op de uitnodiging van de vergadering op 10 mei. Hieronder twee schriftelijke reacties.

Brief van Haye van der Werf: klik hier

Reactie van Stichting promotie Bergen aan Zee: klik hier

Dorpsraad Bergen aan Zee

De vereniging Dorpsraad Bergen aan Zee is opgericht op 27 juni 2001 door Cees Biemond, Ernst de Groot en Aycke Smook, in samenwerking met de bestuursleden Dirk Majewski, Ellen Markusse - Vollenbrock, Stella Schrijver - van Velthoven, Trees Smulders - Meyer en Ton van Voskuilen. Het doel van de Dorpsraad is de belangenbehartiging van de bewoners van Bergen aan Zee. Om dit doel te bereiken, probeert de Dorpsraad de wensen en de verlangens van de bewoners te inventariseren. Dit doen wij door middel van de Algemene Leden Vergaderingen en de website. Wij streven naar een gemeenschappelijk standpunt waarbij het algemeen belang van Bergen aan Zee en de bewoners voorop staat.